150شهرستان فاقد پزشکی قانونی در کشور/لزوم حمایت خیرین از سازمان
150شهرستان فاقد پزشکی قانونی در کشور/لزوم حمایت خیرین از سازمان

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه با اشاره به وضعیت فضاهای عمرانی و ساختمان های فعال پزشکی قانونی در کشور گفت: هم اکنون 385 مرکز پزشکی قانونی در کشور به مردم ارائه خدمت می کنند این درحالی است که 150 شهرستان با وجود داشتن مرکز قضایی فاقد پزشکی قانونی هستند. به گزارش ندای تجن، […]

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه با اشاره به وضعیت فضاهای عمرانی و ساختمان های فعال پزشکی قانونی در کشور گفت: هم اکنون 385 مرکز پزشکی قانونی در کشور به مردم ارائه خدمت می کنند این درحالی است که 150 شهرستان با وجود داشتن مرکز قضایی فاقد پزشکی قانونی هستند.

به گزارش ندای تجن،  عباس مسجدی  در مراسمی که به منظور تجلیل از خیرین سازمان در سالن شماره یک حوزه ریاست برگزار شد، گفت: مراجعین پزشکی قانونی عمدتا افرادی دردمند و آسیب دیده هستند که فراهم بودن فضای مناسب و استاندارد می تواند زمینه ارائه خدمت بهتر با حفظ آرامش را برای آنان فراهم کند.

وی با تاکید بر اینکه پزشکی قانونی سازمانی مستقل و زیر نظر قوه قضاییه است، اظهار داشت: پزشکی قانونی در تمام موضوعات مرتبط با نظام سلامت که جنبه قضایی و قانونی دارد اظهار نظر کارشناسی می کند و سالانه بیش از یک سوم پرونده های قضایی برای اظهار نظر به این سازمان ارجاع می شود.

دکتر مسجدی تصریح کرد: پزشکان و کارشناسان خدوم سازمان در راستای اجرای عدالت و صدور رأی عادلانه قضات در پرونده ها اظهار نظر می کنند که تعداد پرونده های ارجاعی سازمان در طول سال به حدود 2.5 میلیون پرونده در بخش های معاینات، آزمایشگاه، کمیسیون، تشریح و …. می رسد.

رییس سازمان با تأکید مجدد بر نوع مراجعات سازمان افزود: بیش از 85 درصد خدمات سازمان به حوزه معاینات بالینی مربوط می شود که از این تعداد حدود 33 درصد پرونده ها مربوط به تصادفات و حوادث رانندگی و همین میزان هم مربوط به مراجعین نزاع است؛ همچنین علاوه بر بخش های کمیسیون و آزمایشگاه، 70 هزار جسد نیز سالانه در سازمان تعیین علت فوت می شود.

وی نوع مراجعات سازمان را نشاندهنده اهمیت آن دانست و اظهار داشت: افراد زیادی برای گرفتن خدمت در حوزه های مختلف به پزشکی قانونی مراجعه می کنند و پزشکی قانونی نیز به عنوان سازمانی کاملا فنی و تخصصی در نظام سلامت قضایی به مردم خدمت می دهد.

150 شهرستان فاقد پزشکی قانونی هستند

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه با اشاره به وضعیت فضاهای عمرانی و ساختمان های فعال پزشکی قانونی در کشور گفت: هم اکنون 385 مرکز پزشکی قانونی در کشور به مردم ارائه خدمت می کنند این درحالی است که 150 شهرستان با وجود داشتن مرکز قضایی فاقد پزشکی قانونی هستند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود تلاش های بسیار سازمان هنوز موفق به راه اندازی مرکز در این شهرستان ها نشده و اهالی این شهرها ناچارند برای دریافت خدمات پزشکی قانونی حداقل 80 کیلومتر تا رسیدن به اولین مرکز پزشکی قانونی طی کنند.

دکتر مسجدی انتخاب سازمان از سوی خیرین را اقدامی هوشمندانه برشمرد و افزود: خیرین گرانقدر در برخی استان ها کمک های قابل توجهی به سازمان در بحث تأمین فضا و تجهیزات داشته اند اما سازمان به دلیل مشکلات مالی و کمبودهای موجود و همچنین به منظور خدمت رسانی بهتر به مردم و عدالت در دسترسی به خدمت، کماکان نیازمند کمک و حمایت خیرین عزیز در سراسر کشور است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت کار خیر و جایگاه ویژه خیرین و احادیث و سخنان نقل شده از نبی مکرم اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع)، پرداختن به کار خیر را دارای آثار ماندگار معنوی، روانی و سلامت جسمانی توصیف کرد و گفت: بنابه به سخن مقام معظم رهبری در هر جا و در هر مشکل و بحرانی که از ظرفیت های مردمی استفاده شده و خیرین پای کار آمده اند بار به زمین مانده برداشته شده است.

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در پایان با تشکر و قدردانی از خیرینی که با کمک های خود بخشی از مشکلات سازمان را مرتفع و زمینه خدمت رسانی بهتر و بیشتر به هموطنان عزیزمان را فراهم ساخته اند، اظهار امیدواری کرد که شاهد ادامه حمایت های خیرین نیک اندیش از پزشکی قانونی باشیم.

کمک به پزشکی قانونی در اولویت است

در ادامه این جلسه سید محمد طباطبایی معاون مشارکت های مردمی مجمع خیرین سلامت کشور با اشاره به نقش پیشگیرانه پزشکی قانونی در بسیاری از آسیب ها و دغدغه ها، کمک به این سازمان را در اولویت کمک به ساخت و سازها در حوزه سلامت دانست.

وی گفت: مدیران عرصه سلامت در حوزه جذب خیرین برای کمک به این حوزه وارد شده اند و بدیهی است که متولیان سازمان پزشکی قانونی کشور نیز برای بهره مندی از این عرصه مردمی وارد عمل شوند.

وی با اشاره به کمبود مراکز پزشکی قانونی و نبود مرکز در 150 شهرستان اظهار داشت: در مراکز پزشکی قانونی اظهار نظر کارشناسی و کار فنی و تخصصی توسط کادر پزشکی انجام می شود که می تواند بخش زیادی از دغدغه های مراجعین را کم کند و کم کردن دغدغه مردم، به سلامت آنان کمک خواهد کرد.

طباطبایی از خیرین نیک اندیش دعوت کرد تا با کمک به سازمان پزشکی قانونی زمینه آرامش و آسایش خاطر خانواده هایی را که به دلیل بروز مشکل، حادثه و یا از دست دادن عزیزی به این سازمان مراجعه کرده اند را فراهم کنند.

معاون مشارکت های مردمی مجمع خیرین سلامت کشور با ابراز امیدواری در خصوص برگزاری جلسه حضوری با خیرین گرانقدر در زمان رفع همه گیری ویروس کرونا، از آمادگی مجامع خیرین سراسر کشور برای کمک به پزشکی قانونی خبر داد و خاطرنشان کرد: مجامع خیرین در سراسر کشور آماده کمک به پزشکی قانونی هستند و به همین منظور مدیران کل مجامع و مدیران کل پزشکی قانونی در استان های مختلف باید با ارتباط مستمر و مؤثر زمینه این کار خیر را فراهم کنند.

وی همچنین با اشاره به کمک های گسترده خیرین در حوزه های مختلف سلامت، بهداشت و درمان، تأمین مایحتاج مردم به ویژه در ایام کرونا و … افزود: در بسیاری عرصه ها اگر کمک خیرین و همراهی آنان نبود کارها پیش نمی رفت بنابراین امیدواریم از حضور این عزیزان جهت رفع مشکلات در عرصه های مختلف خدمت رسانی به مردم عزیز کشور برخوردار شویم.

گفتنی است در این مراسم که با حضور مدیران کل و خیرین استان های مختلف کشور و از طریق ارتباط ویدئوکنفرانسی برگزار شد، نمایندگانی از خیرین گرانقدر در سخنانی در خصوص اقدامات خیرین استان و شهرستان و انگیزه های خود برای کمک به پزشکی قانونی و لزوم تداوم این کمک ها مطالبی بیان کردند.

گفتنی است دکتر علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی استان مازندران نیز ضمن قدردانی از خیرینی که در ساخت و تکمیل پروژه ها و با تأمین تجهیزات به پزشکی قانونی کمک کرده اند، از خیرین گرانقدر استان مازندران خواست برای رفع نیازها و خدمت رسانی بهتر به مردم پزشکی قانونی این استان را از حمایت های خود بهره مند کنند./روابط عمومی