به گزارش ندای تجن-سیدمصطفی آذرکیش در مراسم اختتامیه نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت رشته قنادی که شامگاه جمعه در محل مرکز آموزش هتلداری فنی و حرفه ای ساری برگزار شد، با بیان اهمیت داوری در مسابقات ملی مهارت، گفت: مهارت آموزی با توانمندکردن نیروی کار سبب ایجاد اشتغال ،خوداشتغالی و کاهش بیکاری می شود.
آذرکیش با اشاره به اینکه ایران سرشار از فرصت های کارآفرینی است که فرزندان ما باید به منصه ظهور برسانند، افزود: در برنامه ششم توسعه توجه جدی به حوزه مهارت شد اما کافی نیست و در برنامه هفتم توسعه به مشوقهای کارفرمایی، بیمه ای و مالیاتی برای ورود بنگاههای اقتصادی بخش خصوصی و موسسات آموزشی نیاز داریم تا این بنگاه ها در فرآیند آموزش ما مشارکت داشته باشند.
مدیرکل دفتر فنی و حرفه ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه نیاز به مشوق هایی در قانون برای حمایت از مهارت آموختگان داریم، ادامه داد: این حمایت ها هم در بخش دریافت کمک های فنی و حرفه ای و اعتباری و هم دریافت تسهیلات اشتغال زایی لازم است.
این مسئول بیان کرد: 32میلیاردتومان اعتبار برای تقویت تولید داخلی و کاهش نرخ بیکاری بود که 5درصد از آن به مبلغ 1هزار و 600میلیاردتومان برای به روز رسانی کارگاه های آموزشگاههای فنی و حرفه ای ، دانشگاه ها و مراکز فنی و حرفه ای در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه براساس قانون تسهیلات به روز رسانی کارگاه ها به بخش خصوصی تعلق می گیرد، افزود:
آموزشگاه ها و موسسات که از کرونا آسیب دیدند می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
این مسئول آموزشی با بیان اینکه 7دفتر همکاری آموزشی در شهرک صنعتی در 7استان از جمله مازندران ایجاد کردیم که باید توسعه یابد، ادامه داد:برای اصلاح هرم شغلی کشور نیازمند به نیروی کار ماهر در سطح گسترده تر هستیم.
آذرکیش گفت:وزارت آموزش و پرورش با 968هزار هنرجو از21رشته و در 7هزار و 100هنرستان به همراه آموزش عالی و سازمان آموزش فنی و حرفه ای در تلاش برای آموزش مهارت هستند؛در سال جاری با رویکرد جدید سازمان آموزش فنی و حرفه ای 31هنرجوی آموزش و پرورش در 21رشته از هنرستان ها به همراه کارآموزان فنی و حرفه ای و سایر دانشگاه ها در مسابقات ملی مهارت حضور دارند.
وی افزود: مهارت آموزان شرکت کننده در مسابقات ملی، سرمایه های کشور هستند و در همین راستا ااز شورای آموزش و پرورش استان ها و همین طور شهرستان ها می خواهیم که استقبال خوبی در تمام شهر از آنان به عمل آورند.
این مسئول با بیان اینکه از فروردین ماه سال جاری تاکنون 388میلیاردتومان به هنرستان ها ابلاغ شد که بخشی هم مربوط به مازندران است، ادامه داد:نیاز داریم که قوانین و برنامه های حوزه اشتغال به فارغ التحصیلان مهارتی کمک کند.
مدیرکل دفتر فنی و حرفه ای و کارو دانش وزارت آموزش و پرورش بر افزایش توانمندی و برنامه ریزی برای مسابقات جهانی 2024تاکید کرد.