به گزارش ندای تجن -سردار مهری فرمانده حفاظت از میراث فرهنگی کشور در آیین رونمایی از کارت ویژه ضابط دادگستری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در استان مازندران اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری اشاره فرمودند میراث فرهنگی، هویت کشور است و وظیفه همه ما حفاظت از آن هاست.
وی با اعلام اینکه یگان حفاظت میراث فرهنگی به صورت کلی ۳۵ هزار اثر ثبت ملی در کشور محافظت می کند، افزود: ۲۷ اثر ثبت جهانی داریم که با کمک نهادهای بین المللی محافظت می شوند.
سردار مهری تصریح کرد: در ۱۲۱۶ حوزه نیروهای ما مستقر هستند و از آثار میراثی کشور در ۳۱ رده استانی و ۴۳۵ رده شهرستانی محافظت می کنند. همچنین در کشور ۲۶۰ پایگاه حفاظتی وجود دارد.
فرمانده حفاظت از میراث فرهنگی کشور ابعاد ماموریتی یگان حفاظت از اموال منقول و غیر منقول اماکن حفاظتی را در ۴ بعد حفاظتی، امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی برشمرد و گفت: راهبردهایی در موضوع حفاظت از آثار تاریخی برای پیگیری کیفری و غیر کیفری اتخاذ شده و در این حوزه اقدامات مناسبی در دست انجام است که امیدواریم به نتایج مثبت مندرج شود.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۸.۵ میلیون نفر از اماکن فرهنگی تاریخی کشور بازدید داشتند، گفت: در حفاظت از آثار تاریخی از همکاری ۶ هزار نفر از اعضای شوراهای اسلامی روستاها و دهیاران بهره بردیم و تلاش ما این بوده که همه نهادهای مرتبط آموزش و پرورش، اصحاب رسانه، روابط عمومی ها و… را متناسب با حوزه های مختلف دعوت به همکاری نماییم.
سردار مهری شماره ۰۹۶۶۲ را سامانه ارتباط عمومی برای موارد میراثی از سوی مردم اعلام کرد و افزود: پیشگیری کم هزینه ترین کار است و هدف ما کاهش هزینه های ارتکاب جرم است. بنابراین اولویت ما رویکرد غیر کیفری است و وقتی در این مهم نتایج مدنظر محقق نشد با شدت بیشتری در رویکرد کیفری ورود خواهیم کرد.
فرمانده حفاظت از میراث فرهنگی کشور با اعلام اینکه برابر قانون ساخت، نگهداری و فروش فلزیاب ها جرم و منوط به داشتن مجوز میراث فرهنگی است، گفت: تلفات حفاری های غیرمجاز بسیار است به گونه ای که در سه سال گذشته ۴۰ مورد فوتی داشتیم و انبارهای ما از دستگاه های ضبط شده پر شده است و ما این مساله را به زودی تعیین تکلیف خواهیم کرد. سالانه حدود ۶۰۰ دستکاه فلزیاب توقیف می شود.
وی از شناسایی ۱۲۸۱ مامور یگان حفاظت میراث فرهنگی به عنوان ضابط قضایی خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۰۱ نفر در استان مازندران است و هدف از تشکیل جلسات این است رفع مسائل و مشکلات مربوطه است.
سردار مهری با بیان اینکه از ۱۷ هزار و ۵۰۰ قلم اشیای کشف شده ۸ هزار و ۴۶۰ مورد اشیای تقلبی بود، افزود: ما با کمبود امکانات و نیروی انسانی مواجه هستیم در استان پهناور ایران مثل مازندران فقط یک ماشین داریم که اگر امکانات ما در استانها افزایش یابد شاید بارها به ۱۰ تا ۲۰ برابر برسد.
- منبع خبر : ارسالی