به گزارش ندای تجن – پروژههای اولویتدار و مصوب خطوط انتقال و فوق توزیع مازندران و گلستان که ناشی از ممانعت معارضین، سالها بلاتکلیف مانده بود، بعد از پیک 1401 با شتاب بالایی کلید خورده است. شمال کشور همواره در احداث شبکه، خطوط و پستهای انتقال و فوق توزیع نیروی برق درگیر چالش ممانعت معارضین بوده است که نیاز به یک راهبرد جدی برای مرتفع نمودن این مشکل است.
پروژههای مهم، حساس و حیاتی نظیر احداث خط 4 مداره 230 و 63 کیلوولت گرگان – کردکوی به طول 32 کیلومتر مسیر (128 کیلومتر مدار) جهت افزایش ظرفیت انتقال خط از 300 به 1400 مگاوات – رفع مشکل افت ولتاژ و کاهش تلفات؛ خط 4 مداره 230 و 63 کیلوولت رویان – نوشهر – حسنکیف به طول 75 کیلومتر مسیر (300 کیلومتر مدار) جهت رفع چالش حبس تولید در نیروگاه نوشهر و افزایش ظرفیت انتقال خط از 300 به 1400 مگاوات؛ دو پست 63/400 کیلوولت آزادشهر و مریم آباد گرگان هر کدام به ظرفیت 400 مگاولت آمپر جهت تأمین بار استان گلستان و رفع معضل پرباری خطوط و پستهای انتقال و فوق توزیع؛ خط فوق توزیع 4 مداره 63 کیلوولت مرکز مازندران – قائمشهر جهت تأمین بار قائمشهر و افزایش ظرفیت انتقال شبکه از 30 به 400 مگاوات؛ افزایش ظرفیت پست 63/230/400 کیلوولت مرکز مازندران از 830 مگاولت آمپر به 1545 مگاولت آمپر؛ افزایش ظرفیت 25 ایستگاه 20/63 کیلوولت مازندران و گلستان و سایر پروژهها از پروژههای مهم و حساس هستند که برق منطقهای مازندران و گلستان در دست اجرا با صرف هزینه ریالی بروز بالغ بر 30 هزار میلیارد ریال، دارد.
در این راستا تأکید وزارت نیرو و شرکت توانیر همراه با تأمین منابع مالی، شتاب اجرا را دوچندان کرده است و وزیر نیرو شخصاً هر هفته پیشرفت فیزیکی این پروژهها را رصد مینماید.
دکتر مهران گلابکش در راستای حمایت از این پروژهها و دستور مقام عالی وزارت نیرو، معاون برق و انرژی وزارت نیرو و مدیرعامل شرکت توانیر مبنی بر حمایت میدانی، دوشنبه عصر با حفظ شرایط کرامات ماه مبارک رمضان به مازندران و گلستان سفر کرد و از نزدیک و شبانه، از روند اجرای این پروژهها در گرگان، کردکوی و آزادشهر و مرکز مازندران بازید به عمل آورد.
در این سفر شبانه، دکتر هاشم علیپور مدیرکل دفتر برنامهریزی توانیر و دکتر کوروش موسوی ناکامی مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان نیز معاون برنامهریزی توانیر را همراهی کردند.
وی پس از بازدید میدانی و در نشست شبانه با عوامل اجرایی پروژهها، مدیران و مجریان شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان در پست 63/400 آزادشهر، با تمجید از عملکرد ممتاز برق منطقهای مازندران و گلستان در گذر از پیک 1401 و نیز پیشرفت فیزیکی خوب پروژهها عنوان کرد که مقام عالی وزارت با پایش دقیق پروژه هاٍ، منتظر افتتاح پست 63/400 کیلوولت آزادشهر تا پیش از پیک تابستان 1401 است.
دکتر گلابکش به اهمیت پست 63/400 کیلوولت آزادشهر اشاره کرد و گفت این پست که در ابتدای دهه نود مصوب شرکت توانیر شده بود، بار پستهای انتقال علیآباد و فجر گنبد را کاهش داده و محدودیت انتقال در خطوط فوق توزیع را مرتفع مینماید.
وی گفت:در حال حاضر غالب تجهیزات این پست تأمین شده است و شرکت توانیر، با تزریق نقدینگی و حمایتهای فنی و راهبردی، مصمم است تا این پروژه مهم تا قبل از پیک بهرهبرداری شود.
او ابراز امیدواری کرد که مدیران استان گلستان در رفع ممانعتهای معارضین احداث فونداسیون برجهای خطوط انتقال و فوق توزیع اطراف پست آزادشهر، کمافیالسابق، همراهی جدیتری داشته باشند؛ چرا که اگر پست نصب شود و خطوط اطراف به بهرهبرداری نرسند، امکان تأمین نیروی برق میسر نخواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد تا با پیگیریهای جدی، تأمینکنندگان برج، یراقآلات، سیم و مقره پروژه احداث خط 4 مداره 230 و 63 کیلوولت گرگان – کردکوی، بتوانند تجهیزات را تا قبل از دهه اول اردیبهشت تأمین و پروژه تا قبل از پیک بهرهبرداری شود. وی احداث فونداسیون این خط را ظرف سه ماه یک دستاورد خوب و رکورد برای صنعت برق دانست و گفت که تلاش و همت مضاعف همراه با تعهد و ابتکار عمل توانسته است بر تمام مشکلات چیره شود و انشاءالله این پروژه مهم اما سخت و زمانبر باتدبیر مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان به ثمر نشیند.
ایشان اضافه کرد که با افزایش ظرفیت پست انتقال 63/230 کیلوولت گرگان از 630 به 720 مگاولت آمپر تا خردادماه سال جاری، بخشی از بار کردکوی توسط این پست تأمین و کیفیت برق مناطق کردکوی و بندر ترکمن مطلوب باقی میماند.
در این نشست، موسوی تاکامی مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان از وزیر محترم نیرو، معاون فرزانه برق و انرژی و مدیرعامل وارسته و متخصص توانیر تقدیر کرد و عنوان کرد که اگر درایت و همت مضاعف این عزیزان نبود، امکان پیشرفت عالی این پروژهها که همزمان اجرا میشوند، میسر نمیشد.
وی دکتر مهران گلابکش را مدیری جهادی، متعهد و متخصص برشمرد و اشاره کرد که ایشان همیشه ستون و تکیهگاه صنعت انتقال و توزیع نیروی برق هستند و راهبرد ایشان در اقدامات جهادی و پشتیبانی از پروژهها مثالزدنی است.
تاکامی اضافه کرد که هرگز در مازندران و گلستان این حجم و تعداد از خطوط انتقال و فوق توزیع برای احداث، بهصورت همزمان کلنگزنی نشدهاند؛ اما این شرکت در راستای منویات مقام معظم رهبری، تأکیدات ریاست محترم جمهوری و راهبردهای مقام عالی وزارت نیرو، با بسیج یکپارچه شرکت و امکانات استانهای مازندران و گلستان که با حمایت استانداران محترم به همراه بوده است، موفق شده و پیشرفت فیزیکی پروژهها در سطح ممتازی است. او عنوان کرد که این پروژهها غالباً از آبانماه 1401 شروع شدهاند و زمان زیادی از کلنگزنی این پروژهها نمیگذرد؛ اما ره یک دهه را مصمم هستیم یکساله بپیماییم و این مهم فقط در سایه رهنمودها و حمایتهای وزارت نیرو شرکت توانیر نتیجه داده و میدهد.
در پایان، تاکامی مشکل احداث خطوط انتقال و فوق توزیع در مازندران و گلستان را جدی عنوان کرد و گفت: متأسفانه ممانعتهای مختلف در احداث فونداسیون و برج، توسعه شبکه در این دو استان را تحتالشعاع قرار داده است.
لازم به توضیح است که این بازدید، از ساعت 15 عصر روز دوشنبه 21 فروردین 1402 شروع و تا 6 صبح روز بعد، 22 فروردین بهصورت ممتد ادامه داشت که نشان از روحیه جهادی این معاون فهیم و ولایی شرکت توانیر و مدیرکل دفتر برنامهریزی توانیر است.
- منبع خبر : روابط عمومی شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان