به گزارش ندای تجن- مشاور استاندار مازندران در مراسم گرامیداشت هفته آموزش که امروز در محل سالن اجتماعات دانشکده فنی امام محمد باقر (ع)ساری برگزار شد، گفت : کسانی که در آن برهه زمان جرات پیدا کردند که وارد میدان آموزش شوند و مقابله کنند در راس آنها حضرت آیت الله مطهری (ره) ، آقای مفتح ، شهید بهشتی و امثال شهید با هنر بودند .
حجت الاسلام علی اصغر عالی دربارهی علت توجه به آموزشهای فنی و حرفه ای، افزود : ما به لحاظ مهارت به واسطهی بحرانهای سیستمی و سازمانی که گرفتار آن هستیم بسیار عقب هستیم ، 18 هزار فارغ التحصیل دانشگاه کشاورزی در استان داشتیم که از این تعداد هشت درصد جذب سازمان های مربوطه و مشاغل مرتبط شدند یعنی هزار و چهارصد نفر ؛ بیش از 9هزار نفر فارغ التحصیل رشته ی معدن داشتیم کمتر از ۱۰۰۰ نفر در این حوزه در حال فعالیت هستند . اصلی ترین علت آن است که خودشان را برای حضور در آن صحنهی خاص مناسب نمیدیدند.
وی با بیان اینکه مهم ترین نکته این است که از کسانی که جذب دستگاهها شدند، پرسید که چه تحولاتی توانستند به وجود بیاورند مهم است نه فقط جذب افراد زیاد . شرط جذب سازمانهای لشکری و کشوری سه مورد است ؛ مطالعهی جمعی استاد مطهری ، حفظ رسالهی عملیهی امام ، ایفای نقش فعال در برپایی نماز جمعهی شهر ها .
او در جواب به این سوال که چرا امروزه با وجود این همه سازمانهای عریض و طویل و با وجود این همه نیرو ،امکانات ، تکنولوژی و هزینههای روزانه و ماهانه وضعیت اینگونه است، گفت : به خاطر اینکه عزم جهادی نداریم ،اراده جهادی نداریم و مدیریت جهادی ناظر بر امور نداریم .
وی با بیان اینکه دانش برای مقطع لیسانس تعریف شده وقتی به ارشد می رویم یعنی مهارت، وقتی به دکتری می رویم یعنی تولید، افزود: این چرخهی دانش و مهارت و تولید علم یک چرخهی دوازده ساله دارد و بعداز دوازده سال باید دانشها عوض شده باشد.
حجت الاسلام عالی دربارهی علوم وارداتی، افزود: ما به علوم وارداتی اعتمادی نداریم زیرا هدفدار نوشته شده تنها علوم و کلامی که محصور به زمان و مکان نیست فقط کلام خداوند است . قرآن ما همه، علوم انسانی و روانشناسی است . آیات ما در عین روانشناسی، جامعه شناسی و عرفان و فلسفه است . ما به خاطر عدم تطبیق فرهنگی علوم وارداتی را نمیپذیریم . سنت و باور ما آنقدر با فرهنگ حاکم بر اروپا و آمریکا تفاوت دارد که نمیتوانیم با آن کنار بیاییم .
مشاور عالی استاندار مازندران با بیان اینکه از نتایج علوم وارداتی عدم ملاحضهی اعتقادی است و اینکه ما با دشمنان غیر مسلمان خودمان در جنگیم ، اضافه کرد:امروزه علوم باید به روز باشد.
او در آخر گفت : مازندران به تنهایی قادر است که امنیت غذایی ایران و دوازده کشور اطراف را تامین کند . به دیروز اکتفا نکنید در امروز نمانید ببینید که فردا چه چیزی نیاز است با تمام جرات و سرعت و توان ورود کنید و آینده را بسازید . این کشور رونق و تحول و رشد و توسعه وهمه و همه به دست دانشگاه و دانشگاهیان و اساتید گرامی دانشگاه است .
پیاده سازی:فاطمه موسوی