به گزارش ندای تجن_ در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ استان مازندران میزبان همایش سراسری “زن در تاریخ محلی ایران”پهنه شمال است.
تاکنون دو پیش همایش در استانهای گیلان و گلستان برگزار شد و همایش مازندران سومین برنامه انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و انجمن ایرانی تاریخ است.
امروز در محل سالن اجتماعات مرکز اسناد و کتابخانه ملی مازندران نشست هم اندیشی با حضور فخر السادات محتشمی پور از اعضای هیات موسس زنان پژوهشگر تاریخ ایران،شفیقه سادات نیک نفس از پژوهشگران مازندرانی و فوقی مدیر مرکز و جمعی از پژوهشگران تاریخ محلی،معاصر و بومی برگزار شد ..هدف از برگزاری این نشست بیان نظرات و دیدگاههای مختلف و رفع ضعفهای موجود در نحوه برگزاری همایش سراسری زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال) بود.
مشارکت کنندگان همایش معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، باشگاه اندیشه، انجمن ملی زنان کارآفرین، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشر تاریخ ایران و انجمن ایرانی مطالعات زنان هستند.
به گفته محتشمی پور این همایش می تواند فرصت خوبی برای شناسایی و معرفی زنان تاثیرگذار مازندران باشد، البته نیاز به کمک تمامی دستگاههای حوزه فرهنگی هنری و انجمنها هست تا بتوانیم این بانوان را به سمت شرکت در همایش ترغیب کنیم.
عضو موسس زنان پژوهشگر تاریخ ایران افزود:در کنار برگزاری همایش برای تنوع بخشیدن به آن یک نمایشگاه محصولات هنری و صنایع دستی و موسیقی بانوان نیز در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه همایش با میزبانی سالن مصباح دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار می شود، اضافه کرد:استاندار مازندران قول همکاری و حمایت از این همایش را داد.
محتشمی پور از اندیشمندان و پژوهشگران خواست تا جوانان را به سمت شرکت در همایش و ارائه مقاله تشویق کنند تا بتوانند در انتقال فرهنگ اصیل ایران و معرفی تاریخ کشور به نسل جدید اقدام کنند.
وی گفت از حضور دانشجویان و دانش آموزان در سالن همایش استقبال می کنند و شرکت کنندگان تا پایان بهمن ماه فرصت دارند تا چکیده مقاله را به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
در ادامه شفیقه نیک نفس از بازنشستگان سازمان مرکز اسناد و کتابخانه ملی مازندران و پژوهشگر تاریخ شفاهی نیز با بیان اینکه در حوزه تاریخ معاصر افرادی هستند که هنوز کسی استعداد آنان را نمیشناسد،گفت:امکان تسری هنر در تاریخ شفاهی هست و می توان بانوان هنرمند که دارای سابقه در رشتههای مختلف هستند را شناسایی کرد.
به گزارش ندای تجن از جمله اهداف برگزاری همایش زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال) آشنایی با رویکردهای نوین در حوزه تاریخ محلی و مسائل زنان ،آشنایی با مطالعات زنان در حوزه تاریخ محلی منطقه شمال، فراهم آوردن عرصهای برای هماندیشی پژوهشگران در حوزه مسائل زنان در منطقه شمال ،ارائه دستاوردهای نوین پژوهشی در موضوع مورد نظر و شناسایی اولویتهای پژوهشی در موضوع مورد بحث است.
رئیس علمی همایش دکتر منصوره اتحادیه، دبیرکلی همایش دکتر مژگان اسماعیلی ، دبیر اجرایی همایش دکتر علی رمضانی و رئیس دبیرخانه همایش نیز آسیه آل احمد هستند.
علاقهمندان می توانند مقالات خود را در محورهای مباحث نظری و روش شناسی مرتبط با نسبت تاریخ محلی و تاریخ زنان، زنان و تاریخ نگاری، زنان و کنشگری سیاسی، زنان و اقتصاد، زنان و فرهنگ و ادب و هنر،زنان در ادبیات و اساطیر، زنان و دانش، زنان و پوشش، زنان و معماری، زنان و نهادهای معدنی، زیست زنانه، مادرانی زنان و مدیریت نقشها، زنان و محیط زیست، نابرابری جنسیتی، زنان سرپرست خانوار، مواجهه زنان با خشونت، زنان و مهاجرت، زنان و زبان، زنان و رسومات، زنان حاملان میراث ناملموس، زنان و خوداگاهی، زنان و جنگ به نشانی تهران _خیابان انقلاب اسلامی_خیابان وصال شیرازی_کوچه نایبی_پلاک ۲۳_باشگاه اندیشه_دفتر انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ارسال کنند.
شماره تماس برای کسب اطلاعات بیشتر؛ ۰۹۳۵۴۰۴۷۱۱۰