ندای تجن_ باقری مرمتی، رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران، در گفت وگویی با اشاره به ظرفیتهای بالا و همچنین مشکلات پیش روی این صنعت در استان، گفت: مازندران با دارا بودن ۱۴ گروه کالایی و سبد کاملی از صنایع غذایی، حدود ۲۴ درصد از سرمایهگذاری و ۲۳ درصد از اشتغالزایی این حوزه در کشور را به خود اختصاص داده است.
وی اعلام کرد: از میان ۹۶ واحد نمونه معرفی شده، از ۲۵ واحد برتر در ۱۴ گروه کالایی مختلف، همچنین از کارشناسان برتر کنترل کیفیت، تقدیر به عمل خواهد آمد.
مشکلات کلیدی صنعت غذا در مازندران
رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران به بررسی چالشهای اصلی این صنعت پرداخت:·
آرد و غله:
وی به ظرفیت خالی کارخانههای فرآوری آرد اشاره کرد و گفت: «سهمیه آرد مناسب به این واحدها اختصاص نمییابد و آرد به صورت مستقیم وارد استان میشود.»·
مرغ و طیور:
باقری بر لزوم ایجاد ثبات برای صادرات مرغ تأکید و اظهار داشت: «اگرچه تاییدیه صادرات صادر شده، اما به دلیل مشکلاتی، جلوی صادرات گرفته شده است. تعیین سهمیه مصرف استان و ظرفیت صادرات ضروری است.»
· لبنیات:
مشکل اصلی در این حوزه، واردات شیر از سایر استانها عنوان شد.
وی خواستار تبلیغات بیشتر برای مصرف محصولات سالم صنعتی داخلی و استفاده از ظرفیت شیر تولیدی خود استان شد.·
صادرات و تعهدات ارزی:
یکی از چالشهای بزرگ برای صادرکنندگان، موضوع «رفع تعهدات ارزی» ذکر شد که به گفته وی، «دستاندازهای زیادی برای صادرات ایجاد میکند.»·
تأمین انرژی:
باقری مشکل کمبود انرژی را «عمدهترین مشکل» خواند و هشدار داد: «خاموشیها در شهرکهای صنعتی به معنای از دست دادن ۴۰ درصد از ظرفیت تولید است.» وی از دولت خواست تا برای رفع ناترازی انرژی و تهدید قطع گاز در زمستان چارهاندیشی کند.·
تورم و افزایش هزینهها:
وی به افزایش قیمت نهادهها، حاملهای انرژی و دستمزدها اشاره کرد که منجر به افزایش قیمت نهایی محصولات و تحت فشار قرار گرفتن تولیدکنندگان و کوچکتر شدن سبد غذایی خانوارها شده است.تلاطمهای بازار و مصرف کاذب
باقری مرمتی با بیان اینکه «التهابات بازار تا حد زیادی توسط مصرفکننده و خرید بیش از نیاز ایجاد میشود»، تصریح کرد: «در زمینه روغن، کمبودی در استان نداشتیم، اما مصرف کاذب و عرضه نامناسب باعث ایجاد تلاطم در بازار شد.»
وی در پایان بر لزوم همافزایی جمعی، برگزاری نشستهای تخصصی با مسئولان استانی و حل چالشهای عمده در سطح ملی (تهران) برای تولید غذای ایمنتر و رسیدن به ظرفیت بالاتر تولید تأکید کرد.




