جشن کئی پلا:تلفیقی از طعم، هنر و فرهنگ درساری
جشن کئی پلا:تلفیقی از طعم، هنر و فرهنگ درساری

به گزارش ندای تجن – چند سال پیش بود که «کدو پلو» به‌عنوان یک غذای محلی در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد. حال «کدو پلو» یا «کئی پلا» رونق بیشتری یافته است و به همین مناسبت شهرداری ساری با همکاری بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی مرتبط اقدام به برگزاری جشن کئی پلا می‌کند. در […]

به گزارش ندای تجن – چند سال پیش بود که «کدو پلو» به‌عنوان یک غذای محلی در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد.

حال «کدو پلو» یا «کئی پلا» رونق بیشتری یافته است و به همین مناسبت شهرداری ساری با همکاری بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی مرتبط اقدام به برگزاری جشن کئی پلا می‌کند.

در سال جاری نیز پنجمین جشن ملی کئی پلا با مشارکت اقشار مختلف مردم ساری به همراه برخی از تولیدکنندگان و فروشندگان سایر استان‌ها از تاریخ 28 مهرماه آغاز شد که تا تاریخ 9آبان ماه در محل بوستان ولایت در حال برگزاری است.

به گفته مجری جشن کئی پلا تقریباً تعداد 120 غرفه در محل جشن برپا شده است  که از این تعداد 70درصد ساروی‌ها هستند.

ابراهیم مردانی افزود: تعداد 30درصد از غرفه ها مربوط به شهرهای مختلف مانند: اصفهان،قم ، تبریز ، یزد و کرمانشاه و ..هستند.

وی با بیان اینکه معرفی و ترویج پخت غذای بومی محلی کئی پلا در این جشن دارای اهمیت است، گفت: در همین راستا تقریباً 20 غرفه مخصوص کئی پلا و غذاهای بومی محلی است.

مجری جشن کئی پلا با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این برنامه ایجاد شادی و در نتیجه سلامتی روح مردم است، ادامه داد: در حدود 10 شب برنامه جشن همراه با خوانندگی و سرود و..داریم.

وی با اشاره به اینکه تمام هزینه‌های برگزاری برعهده بخش خصوصی است به‌طوری‌که اجاره مکان را نیز پرداخت می‌کنیم، افزود: باتوجه‌به این هزینه‌ها امکان برپایی غرفه‌ها به‌صورت رایگان فراهم نبود؛ اما تلاش کردیم تا به برخی حوزه‌ها تخفیف دهیم.

پس از گفت‌وگو با مجری به سراغ غرفه‌داران می‌رویم.

در محل جشن ملی کئی پلا غرفه‌های مختلف صنایع دستی، غذایی، بومی و محلی در کنار غرفه مسابقات و سرگرمی‌ها وجود دارد که معمولاً مردم عصرها که از کار و مشغله روزمره فارغ می‌شوند بیشتر برای بازدید می‌آیند

مریم یخکشی  یکی از غرفه دارانی است که  از صنایع‌دستی شهرستان بهشهر با عروسک‌ها و دست‌ساخته‌های زیبا در جشن حضور یافته است.

وی با بیان اینکه 12سال  سابقه فعالیت در رشته قلاب‌بافی را دارد، افزود: این نمایشگاه در محل خوبی قرار دارد با کمک مجری آن توانستیم با هزینه پایین تر غرفه بگیریم.

یخکشی با اشاره به اینکه عشق و علاقه به رشته قلاب‌بافی مرا به سمت این هنر سوق داد، ادامه داد: در حال حاضر با یکی از همکاران مشارکت داریم.

این فعال صنایع‌دستی خواستار حمایت مسئولان از هنرمندان شد و گفت: با همکاری بخش دولتی و خصوصی امکان در اختیار قراردادن غرفه با هزینه پایین‌تر و حتی رایگان برای هنرمندان وجود دارد.

در یکی از غرفه‌ها غذای بومی محلی به فروش می‌رسد و بانویی تقریباً پا به سن گذاشته در حال هم زدن آش محلی است.

وقتی درباره جشن از او می‌پرسیم می‌گوید: جشن فرصت خوبی برای کسب‌وکار ما شد و بیشتر شب‌ها که مردم برای جشن در اینجا جمع می‌شوند فروش داریم.

دختری که با پدر خود برای آشنایی با آثار صنایع‌دستی مازندران به جشن آمده است، گفت: برخی از آثار مانند صنایع چوبی بسیار توجهم را جلب کرد.

وی افزود: من به همراه پدر و خواهرم در منزل صنایع‌دستی چوبی تولید می‌کنیم.

به گزارش ندای تجن جشن ملی کئی پلا در کنار اینکه محلی برای خرید و تفریح است می تواند فرصت خوبی برای دورهمی مردمی و فرهنگ‌سازی و معرفی هنر استان باشد: می‌توان با همکاری انجمن‌های مردم‌نهاد و دستگاه‌های مرتبط فرهنگی و هنری این جشن را به محلی برای تبادل فرهنگی تبدیل کرد.

لازم به ذکر است این جشن تا تاریخ 9 آبان ماه سال جاری از ساعت 10صبح تا 10شب ادامه دارد.