به گزارش ندای تجن – محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی هستهای به همراه استاندار مازندران با آیتالله لائینی دیدار داشتند.
آیتالله لائینی با بیان اینکه لازم است بیشتر نسبت به این موضوع دانش هستهای در حوزههای مربوط به مازندران که هر کدامشان در کنار اینکه فرصت هستند، تهدیدی هم هستند، استفاده کرد، گفت: مسائلی مانند پسماند یا استفاده از سم و کود در تولید مرکبات و برنج که خود سرطانزا هستند یا آفتهایی مثل مگس مدیترانهای و..سبب معضلاتی در استان شده است.
نماینده ولیفقیه در مازندران با اشاره به اینکه عمر کوتاه و ناماندگاری محصولات کشاورزی هم خود یک مسئلهای است که همه اینها در کل به صادرات ضربه میزند و از استانداردهای لازم سلامت کم میکند، گفت: چهبهتر است از این دانش هستهای در این زمینهها که خود بهاندازه صنایع تبدیلی برای ما اهمیت پیدا میکند و همینطور در حوزههای دیگر استفاده کرد.
وی افزود: باید از طرف همکاران شما لیستی از کارهایی که شما میتوانید در حوزههای مختلف انجام دهید در اختیار استاندار و مسئولان داده شود تا بتوان از این دانش بهره لازم را برد.
مقام معظم رهبری در خصوص دانشبنیان کردن کشاورزی تأکید داشتند و چه مصداقی بهتر از دانشبنیانشدنی که از طریق دانش هستهای صورت بگیرد. زمین لازم برای انجام اقدامات را نیز می توانید در فرح آباد یا چمستان ببینید و مکان مناسب را انتخاب کنید.
محمداسلامی با بیان عرض تسلیت شهادت رئیسجمهور و همراهان، گفت: شخص رئیسی یکی از شخصیتهای ارزشی و اخلاقی نظام بود و یکلحظه از پیگیری حاکمیت ارزشها غفلت نمیکرد و در رأس آن ولایتپذیری رهبری بود
رئیس سازمان انرژی هستهای افزود: امیر عبدالهیان موفق شد صدای مظلومیت مردم فلسطین را با دیپلماسی به مسئله اول دنیا تبدیل کند. مالک رحمتی چند روز بیشتر استاندار نبود؛ اما به دلیل پایکار بودن جایگاه ارزشمندی میان مردم داشت
وی با بیان اینکه فناوری هستهای دامنه گستردهای بهویژه در بخش سلامت و امنیت غذایی و کشاورزی دارد، افزود: از ابتدای شروع کار دولت نخستین گام تدوین سند جامع راهبردی برای سازمان انرژی هستهای بود که افق 20ساله را دربرمی گیرد.
اسلامی اضافه کرد: این سند در تاریخ 20 فروردین سال 1401توسط رئیس جمهور رونمایی شد و پیشبرد امور سازمان را براساس این سند ریل گذاری و برنامه ریزی کردیم.
وی با بیان اینکه در این سند بخشی به آوردن فناوری هستهای به موضوع پرتودهی مربوط میشود، گفت: با جمعآوری اطلاعات توانستیم با نظام جامع آماری جهاد کشاورزی و نظام جامع حملونقل وزارت راه و شهرسازی کانونهای اصلی تولید را شناسایی کنیم و 12 قطب تعریف کردیم که یکی از آن ها مازندران است.
وی با اشاره به لزوم ایجاد تأسیساتی برای پرتودهی از 6 میلیون تن تولیدات محصولات استان، افزود: در حال حاضر بر اساس آمار و ارقام 30درصد محصولات غذایی کشور و کشاورزی و باغی یعنی از 130 میلیون تن حدود 40 میلیون تن ضایع میشود.
وی با اشاره به اینکه وقتی پرتودهی محصولات انجام شود باقیمانده سموم و آفات از آن زدوده میشود، گفت: اگر استفاده از سموم و آفات در استان تداوم یابد طبیعی است که هزینههای آن را باید جامعه و دولت در بخش درمان تقبل کند.
اسلامی با بیان اینکه از هفته آینده بر اساس اولویتبندی انجام شده هر هفته یک سایت پرتودهی افتتاح میشود، افزود: تعدادی از کارخانههایی که بانکها مزایده کرده بودند را تملک و پروژه را آغاز کردیم و تا اواسط مهر تعداد 8 مرکز را با همکاری بخش خصوصی افتتاح و گسترش می دهیم.
رئیس سازمان انرژی هستهای با اشاره به اینکه این مراکز را به مردم معرفی میکنیم تا بتوانند زیرساخت و متعلقات را فراهم کنند، اضافه کرد: اولین کار را با مازندران شروع کردیم و برای مگس مدیترانه که باغات مرکبات را نابود میکند
و در طول یک سال در دشت ناز عملیات پرتودهی را انجام دادیم که 92درصد موفقیت آمیز بود
وی با تأکید بر این موضوع که باید سازمان جهاد کشاورزی پایکار بیاید و بپذیرد و سرانه هزینه را از باغدار بگیرد، گفت: یک جریانی از فروش کود و سم ارتزاق میکند که باید زمینه فراهم شود تا جایگزین با پرتودهی شود.
اسلامی افزود: یک نوع آفت مربوط به شالیزارها هست که با همین راهحل قابلانجام است؛ وقتی برنج در مکانی نگهداری میشود دچار آفت میشود که با پرتودهی عمر نگهداری برنج افزایش مییابد.
رئیس سازمان انرژی هستهای با اشاره به اینکه یک سبدی از خدمات تعریف شده وجود دارد که میتواند در کشاورزی استان تأثیرگذار باشد، گفت: حوزه دیگر زیستمحیطی و شیرابهها هست که دو تا چند مورد در حال پیگیری بودیم که نمیدانم به کجا کشیده شد
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی و کشاورزی و منابع طبیعی جهادی پایکار بودند، افزود: فعالیت پرتودهی دشت ناز ساری گام مهم عملی بود که 130 تا 40هکتار باغ نتیجه گرفت
اسلامی با اشاره به اینکه ظرفیت دستگاههای سازمان انرژی هستهای متفاوت است که هر کدام سالانه 40 تا 50هزارتن از تولیدات را پوشش دهد، گفت:نقطه آغاز 40 تا 50هزارتن است و بعد می توانیم گسترش دهیم
یوسف نوری استاندار مازندران با تأکید بر اهمیت موضوع و آگاهی نسبت به آن گفت که همکاری لازم در این حوزه را انجام میدهند.