ندای تجن- مراسم روز جهانی صنایعدستی امروز صبح با میزبانی اداره کل میراثفرهنگی گردشگری استان در محل سالن مجتمع فرهنگی اداره کل ارشاد مازندران برگزار شد.
در ابتدای جلسه حسینی به قرائت قرآن پرداخت.
در ادامه اسماعیلپور یکی از فعالان صنایعدستی استان به نمایندگی از سایرین پیشنهاداتی ارائه داد و گفت: درخواست طراحی و ساخت بازار دائمی صنایعدستی با مشارکت سرمایهگذاران، کمک به اصلاح ساختار تفاهمنامه حمایت از کارگاههای تولیدی در راستای تسهیلات ارزان قیمت را داریم.
وی افزود: ایجاد کارگروه تخصصی دائمی صنایعدستی و هنرهای سنتی با حضور اساتید خبره و پیشکسوتان برای آموزش و بهروزرسانی هنرمندان تازهکار، زمینهسازی برای برگزاری نمایشگاههای صنایعدستی بهعنوان استان برتر دارنده رتبههای کشوری در رشتههای مختلف، حمایت مادی و معنوی برای معرفی هنرمندان جهت حضور در نمایشگاههای بینالمللی با استفاده از ظرفیت وزارتخانه و استانداری، ایجاد کارگروههای تخصصی برای کمک به ورود صنایعدستی به بازار بینالملل نیز بخشی از درخواستهای فعالان این حوزه است.
هاشمینسب یکی از فعالان حوزه، بستهبندی کالا نیز با بیان اینکه از سال ۹۰ توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار را آغاز کرد، گفت: به مدت ۱۳ سال است که جعبههای کادویی و هدیه در استان را تولید میکند.
وی با اشاره به اینکه هر استانی صنایعدستی مختص به خود دارد که ریشه در فرهنگ و تاریخ آن استان دارد، افزود: بستهبندی صنایعدستی استان باید با المان و ویژگی محصول هماهنگ باشد.
این فعال کارآفرینی پیشنهاد برگزاری جلسهای تخصصی با حضور فعالان صنایعدستی را داد تا بتوانند محصولات هنری صنایعدستی را متناسب با ذائقه گردشگران خارجی بستهبندی کنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران در ادامه با بیان اینکه استانداری مازندران تلاش خود را در راستای حمایت از قشر هنرمندان انجام میدهد، گفت: در حال حاضر تعداد ۱۲ هزار نفر هنرمند دارای کارت شناسایی داریم که تعداد ۸ هزار نفر فعال هستند.
ایزدی با اشاره به سابقه هنری مردم مازندران در تولید و استفاده از صنایعدستی که در کاوشهای باستانشناسی هم به چشم میآید، گفت: دریافت تسهیلات زودبازده و بیمه از دغدغههای هنرمندان بود که در دولت سیزدهم برطرف شد.
وی با اشاره به اینکه ایجاد بازارچه به تصویب رسیده است، افزود: تشویقها و معافیت گمرکی موردتوجه رئیسجمهور بود که به مرحله انجام رسید.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان با بیان اینکه دسترسی آسان به مواد اولیه مانند چوب چند بار در جلسه، استانداری مصوب شد که در اختیار هنرمندان قرار گیرد، گفت: این موضوع به دلایل اداری کمی طول کشید که در حال پیگیری هستیم.
ایزدی با اشاره به اینکه دغدغه دولت حفظ شان و کرامت هنرمندان بود، ادامه داد: همه باید دست در دست دهیم و همدلی صنعتگران ادامه داشته باشد، البته موضوع صادرات و بازار مجازی هم تأثیرگذاری بسیاری در فروش دارد که باید به آن توجه کنیم.
در ادامه هنرمند جلال محمدی و همکارش به شاهنامهخوانی پرداختند.
تجلیل از هنرمندان صنایعدستی نیز پایانبخش مراسم بود.
استاد پرویز نظری-عاطفه اصغری-استاد حسین دریاباری- سیدرضا موسوی-گلچهره جعفرزاده-علی بابائی چمه بن-کلثوم تمیزیان-زهراصیادی-رح انگیز اندام-کریم الله رضایی-حمیدرضا مهرپرور-ساره خاتون باباجانزاده-فاطمه قاسمی-ثریا زائراومالی-استاد محمود ترم پورتجلیل شدند.
غلامعلی وفایی نژاد از همکاران اداره-الیاس یزدانی از کارشناسان-مهدی بهمنی رییس اداره آمل و روسای انجمن صنایع دستی نیز مورد تقدیرقرار گرفتند.
لازم به ذکر است انجمن صنایع دستی نیز از مدیرکل میراث فرهنگی و سرپرست معاونت صنایع دستی استان تقدیر کردند.