به گزارش ندای تجن_جلسه کارگروه صادرات استان امروز فرصتی برای بیان چالشهای این حوزه فراهم کرد.
در ابتدای جلسه مسئولان قصد بیان گزارش اقدامات و موانع موجود را داشتند که استاندار خواستار توجه جدی به رفع موانع شد.
مهدی یونسی رستمی با بیان اینکه در طول سالهای گذشته موانع مطرح شده است، گفت:لازم است جلسات کارگروه را به بیان راه کارها و حل موانع اختصاص دهیم.
وی با اشاره به اینکه مشکلاتی که توانایی حل آن در استان وجود دارد را خودمان حل می کنیم،ادامه داد:مشکلات دیگر را در سطح استانهای دیگر و سایر را در سطح کشوری مرتفع می کنیم.
در این جلسه به مشکل موجود در گمرک آستارا پرداخته شد.
در حال حاضر مرکبات استان از طریق گمرک آستارا صادر می شوند که این گمرک اعلام کرده تا کامیونهای حمل بار در محل این مکان ثبت بار کنند و همین موضوع سبب شده که علیرغم صادرات مرکبات از مازندران به سایر کشورها، آمارها به گیلان اختصاص یابد.
موضوع دیگر افزایش هزینههای حمل و نقل دریایی بود که قلی زاده مدیر پایانه روماک به آن اشاره کرد و پس ازبررسی و ابراز نظر مدیر مرتبط درباره این موضوع مشخص شد که نوسان قیمت سوخت و تعرفه حمل و نقل در کشتیرانی است.
.رئیس خانه صمت مازندران نیز به ۴مشکل صادراتی استان اشاره کرد و گفت:رفع تعهد ارزی یک مشکل ملی است که باید جایی حذف شود اگر نشود صادرات ما کاهش می یابد، از طرفی دیپلماسی اقتصادی ما باید پیشرفت کند.
سید مجتبی رضوی با بیان اینکه بنادر ما به راحتی می توانند در زمینه صادرات خدمات دهند تا کامیون ما به آستارا نرود، افزود:ما باید خودمان را با ادبیات صادرات کشورهای مختلف منطبق کنیم تا بتوانیم وارد رابطه شویم.
یک مشکل مدیریتی نیز این است که اگر مدیر جزیره ای فکر کند ادرات مختلف لینک مناسب را با هم ندارند.
موضوع تامین سرمایه برای سورتینگ داران نیز مطرح شد تا آنان بتوانند از دستگاه های به روز استفاده کنند.
در حال حاضر تسهیلات ۲تا ۳میلیاردی با سود ۲۳درصد به برخی سورتینگ داران اختصاص یافته است که کفاف به روز رسانی تجهیزات آنان را نمی.کند.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران بی توجهی اداره توزیع برق غرب مازندران نسبت به مصوبه استاندار درباره عدم قطع برق واحدهای صنعتی را مطرح کرد که نیاز به پادرمیانی مسئولان کشوری دارد.
موضوع دیگر نداشتن آزمایشگاه برای محصولات لبنی، آبزیان و ..بود که بعد از بررسی مشخص شد که اداره کل دامپزشکی مازندران این آزمایشگاه را دارد اما برای تکمیل و تجهیز آن نیاز به ۴۰میلیاردتومان اعتبار دارد.
آزمایشگاهی هم در بندر امیرآباد وجود دارد که با ۱۰میلیاردتومان اعتبار تکمیل میشود.
در پایان جلسه قرار شد یک کمیته با ترکیب مدیران اصلی و استاندار تشکیل شود تا در طول هفته جلساتی برای حل مشکلات برگزار شود