ندای تجن_ استاندار مازندران با بیان اینکه صادرات از شاخصه توسعه بشمار میرود، افزود: برای تسهیل در صادرات و واردات باید طرحی جامع و استراتژیک برای دوره یک ساله و ۵ ساله تهیه و تدوین گردد.
مقام عالی دولت در مازندران با اشاره به رشد ۹ درصدی وزنی و ۱۷ درصدی ارزشی صادرات، ابراز داشت: هر چند میزان صادرات محصولات غیرنفتی استان رشد داشته است، ولی هنوز این رشد تاثیرگذار و کافی نیست.
یونسی رستمی با بیان اینکه تحریم، توان اقتصادی و صادراتی را کاهش داده است، خاطرنشان کرد: اما صادرات استان روند افزایشی داشته است، ولی وضعیت کنونی هنوز قانع کننده نیست.
مقام ارشد دولت در استان مازندران در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان با توجه به ظرفیتهای استان در زمینه صادرات، دستیابی به شرایط مطلوب را مستلزم اقدامات مهم در این زمینه دانست.
یونسی رستمی تاکید کرد: امکان یک جهش بزرگ صادراتی در استان وجود دارد که زمینه ساز آن یک برنامه مدون میباشد.
وی افزود: رفع موانع و چالشها در مسیر صادرات ضروری است و راهکارهای علمی افزایش صادرات باید تبیین و تدوین گردد.
یونسی رستمی همچنین گفت: برنامهریزی و تسهیل در فرایند صادرات و ایجاد مشوقهای صادراتی در توسعه صادرات نقش بسزایی دارد.
استاندار مازندران هدف گذاری در صادرات را خواستار شد و ابراز داشت: سیاستگذاری و هدفگذاری در صادرات کجا بوده است؟ آیا به آن نقطه رسیدهایم؟ اگر نرسیدهایم! رفع ایراد و موانع؛ ارائه راهکارهای علمی و شاخصههای استاندارد جهانی در صادرات را بیابیم
.استاندار مازندران بر تجارت دریایی تاکید کرد و گفت: تجارت دریایی و اقتصاد دریا محور به عنوان یک راهبرد اقتصادی مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی ادامه داد: هم اکنون ارتباط نزدیک بین استان و مقامات ملی وجود دارد، گره را مشخص کنید و با همافزایی صادرات دریایی را رونق دهید.
استاندار مازندران همچنین در این جلسه با اشاره به برگزاری جلسه استانداران و تاکید بر تفویض اختیارات لازم به استانداران، ابراز داشت: در راستای تنظیم بازار و قیمتگذاری محصولات تولیدی اول کشور برنج و مرکبات صحیح نیست که قیمت و تنظیم بازار آن در جای دیگر صورت گیرد.
در کارگروه توسعه صادرات استان گزارش تحلیلی گمرکات استان مازندران در طی ۱۱ ماه گذشته ارائه شد.
جمشیدی، مدیر کل گمرکات استان دراین گزارش اعلام کرد: در این مدت یک میلیون و ۵۸۱ هزار و ۹۷۴ تن کالا از گمرکات مازندران به ارزش ۳۶۸ میلیون و ۶۳۰ هزار دلار صادر شد.
جمشیدی در ادامه با بیان اینکه صادرات بیش از ۲۸۳ قلم کالا از گمرکات نوشهر، امیرآباد، ساری، فریدونکنار و آمل صورت گرفت، اعلام کرد: ۵ قلم نخست صادراتی شامل فراوردههای لبنی، سیمان، مواد پلاستیکی، فلزات معمولی و محصولات مواد معدنی بوده است
.وی گفت: میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۵ درصد و از نظر ارزشی ۱۷ درصد رشد داشته است.
جمشیدی در ادامه خاطرنشان کرد: صادرات استان به ۴۷ کشور انجام شد که عراق، روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و پاکستان ۵ کشور نخست بودند.
- منبع خبر : روابط عمومی