به گزارش ندای تجن_فردا ساعت ۱۰صبح مراسم تشییع” مصطفی شریفی” مدیر فقید پایگاه جهانی عباس آباد بهشهر با حضور خانواده و دوستدارانش در این شهر برگزار میشود
مرحوم شریفی در شهرستان بهشهر به دنیا آمد و فرزند دوم خانواده بود .
او دو برادر دارد و به گفته پدر فرزندی مهربان و دوست داشتنی، اهل کار و تلاش بود.او متأهل بود و در کنار فعالیت شغلی مفید ارتباط بسیار خوبی با فعالان گردشگری داشت.
شریفی تخصصی کار می کرد
مدیر انجمن صنایع دستی شرق مازندران در گفتو گو با ندای تجن درباره “مصطفیشریفی”،گفت:ایشان مدیری بود که در رشته تخصصی خود مشغول به کار بود، همین موضوع سبب شد تا به صورت توانمند و قانون مدار و اخلاق مدار مدیریت کند.
میترا درویشی با بیان اینکه مصطفی شریفی مدیری منعطف بود،افزود:اگر کاری به ما میسپرد که باید انجام میدادیم راه کار انجام آن را توضیح می داد.
وی با اشاره به اینکه شریفی در حوزههای مختلف میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری اطلاعات خوبی داشت که در همین راستا برنامههای فرهنگی مفیدی برگزار میکرد،افزود:ما به ایشان میگفتیم شما هنرمند هستید تا میراث باشی.
شریفی به میراث کشور، خدمت بزرگی کرد
حسین رمضان پور یکی از دوستان و همکاران مصطفی شریفی نیز به ندای تجن،گفت:در حدود ۲۲سال با هم دوست بودیم و طی این مدت شاهد زحمات او برای میراث کشور بودم.
رمضان پور افزود: مصطفی شریفی طی فعالیت خود در میراث کشور محوطه،بناها و سوژههای ثبتی بسیاری داشت.
وی با بیان اینکه وقتی اثری به ثبت برسد چون سرمایه ملی است مورد حفاظت و نظارت سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری و قوه قضائیه و سایر دستگاههای مرتبط قرار می گیرد، ادامه داد:این اقدام سبب ماندگاری اثر برای آیندگان میشود.
رمضان پور با اشاره به اینکه شریفی چند سال در بیرجند وسپس کرمانشاه مشغول به کار بود که آثار بسیاری را به ثبت رساند،افزود:او در مازندران نیز آثاری چون آب انبار شاه عباس،ساختمان اداری کارخانه چیت سازی متعلق به پهلوی اول،یکی از آیینهای سنتی با عنوان مراسم کرب زنی در شهرستان بهشهر، جشنواره انار ،آب انبار سیستم انتقال آب باغ صفی آباد و بسیاری از تپههای باستانی شرق استان را به ثبت رساند.
.وی با بیان اینکه مصطفی شریفی طی مدیریت خود در باغ موزه عباس آباد آن جا را به ثبات رساند،افزود:او اعتقاد داشت که عباس آباد از تداخل منافع در حال آسیب دیدن است و در برابر شهرداری که درصدد الحاق باغ عباس آباد به حریم شهری بود ایستاد و مانع از این کار شد.
شریفی اعتقاد داشت باغ موزه عباس آباد یک میراث جهانی است که متعلق به همه مردم است و هیچ نهادی نمیتواند در آن تصرف کند.
شریفی پایگاه جهانی عباس آباد را مانند فرزند خود دوست داشت
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز به ندای تجن،گفت:مصطفی شریفی دانشجوی دکترای رشته میراث و باستان شناسی از سال ۹۶ همکاری با ما در پایگاه جهانی عباس آباد را آغاز کرد.
حسین ایزدی با بیان اینکه مدیرفقید پایگاه جهانی عباس آباد بهشهر این مکان را مانند فرزند خود دوست داشت و با ایستادگی،در برابر الحاق این مکان به بافت شهری خدمت بزرگی به میراث کرد.
ایزدی با اشاره به اینکه پایگاه جهانی عباس آباد یکی از ۸پایگاه ثبت شده در یونسکو است،افزود:مصطفی شریفی برای نگه داری از آن در داخل یک کانکس مشغول به کار بود به طوری که هم مدیر بود هم خدمه.
وی با بیان اینکه خانواده شریفی تمایل داشتند که او در همان عباس آباد به خاک سپرده شود،ادامه داد:به دلیل مسائل قانونی این موضوع امکان پذیر نیست.
ایزدی با اشاره به اینکه مدیر فقید پایگاه جهانی عباس آباد بهشهر در زمان دیدار با مسئولان و بازدید ما از این مکان بسیار با هیجان و شور و اشتیاق درباره آن صحبت می کرد،گفت:ایشان زندگی خود را وقف رسیدگی به پایگاه جهانی عباس آباد کرد.
وی افزود:ایشان مدیری با اخلاق،ادب و امانت دار بود و آن قدر مسئولیت پذیر بود که گاهی ساعت ۱۱تا ۱شب برای انجام برخی کارها از بهشهر به ساری میآمد.
ایزدی با بیان اینکه در شب حادثه نیز مصطفی شریفی برای انجام کاری درباره پایگاه جهانی عباس آباد در مأموريت کاری بود،گفت:در تلاش برای هماهنگی با کشور درباره پیگیری و رسیدگی به این موضوع هستیم تا زحمات ایشان دیده شود.
به گزارش ندای تجن مصطفی شریفی مدیری نخبه و توانمند و مهربان بود به طوری که همین رفتار و اعمال او سبب شد تا هم در زمان فعالیت او در پایگاه جهانی عباس آباد بهشهر و هم در زمان آسیب دیدن و اکنون فوتش نامی نیک در ذهنها باقی بماند.
برهمین اساس نیاز است زحمات این مرد بزرگ در میراث کشور دیده شود و یاد و خاطره او در پایگاه جهانی عباس آباد بهشهر زنده بماند.
به امید تحقق این عدالت
نداکلائی