نشست عراقچی با وزرای خارجه تروئیکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به کجا کشید؟
نشست عراقچی با وزرای خارجه تروئیکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به کجا کشید؟
امروز وزیر امور خارجه ما با چند کشور اروپایی نشست داشت.

به گزارش ندای تجن_ پس از نزدیک به سه ساعت و نیم گفت‌وگو، نخستین نشست وزرای امور خارجه ایران با تروئیکای اروپایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به پایان رسید.

در این دور از گفت‌وگوها سیدعباس عراقچی با کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان، دیوید لمی، وزیر امور انگلیس و ژان نوئل باروز، وزیر امور خارجه فرانسه در خصوص پرونده هسته‌ای ایران به بحث و گفت‌وگو پرداخت. این نشست به درخواست این سه کشور اروپایی عضو توافق هسته‌ای ٢٠١۵، امروز در ژنو، مقر اروپایی سازمان ملل متحد برگزار شد.

وزیر امور خارجه پس از سخنرانی در نشست امروز شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، با حضور در هتل اینترکونتیننتال در جمع وزرای خارجه E3 و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حاضر شد.

وزرای خارجه تروئیکای اروپایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با پایان نخستین دور نشست با حضور در جمع خبرنگاران حاضر در مقابل هتل، به سوالات آن‌ها پاسخ دادند.

براساس اخبار رسیده به ایرنا، نخستین دور گفت‌وگوها با رویکردی محترمانه و جدی برگزار شد که دربرگیرنده دیدگاه‌های همه طرف‌ها بود. در ادامه این روند، برخی مطالب مطرح‌شده می‌توانند شفاف‌تر شوند تا راه را برای دیپلماسی بگشاید. به‌ویژه، کشورهای E۳ و اروپا، که طراح گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران بوده‌اند، همچنان امیدوارند نقشی تاریخی ایفا کنند و فرصتی دیگر برای پیشبرد دیپلماسی به دست آورند.

براساس گزارش ایرنا، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران گفت:امروز با وزرای امور خارجه انگلیس، فرانسه، آلمان و نماینده عالی اتحادیه اروپا در ژنو دیدار و گفتکو کردیم.

1- در این نشست نگرانی جدی جمهوری اسلامی ایران از عدم اقدام سه کشور در محکومیت اقدام تجاوز رژیم صهیونیستی ابراز شد و تاکید گردید جمهوری اسلامی ایران به حق دفاع مشروع خود علیه این رژیم با هدف توقف تجاوز و عدم تکرار آن به طور جدی و قاطعانه ادامه خواهد داد.

2- همچنین تاکید شد که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز بوده و تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد. از این رو، حمله به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران یک جنایت بزرگ تلقی شده و نقض شدید قواعد آمره حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود. در این چهارچوب، از عدم محکومیت این حملات توسط سه کشور و اتحادیه اروپا به طور جدی ابراز نگرانی و انتقاد شد.

3- در صورت توقف تجاوز و پاسخگو کردن متجاوز به دلیل جنایات ارتکابی خود، ایران آماده‌ی مدّ نظر قرار دادن دیپلماسی است. در این رابطه، به صراحت و شفاف اعلام کردم که توانمندی‌های ایران شامل توانایی‌هایی موشکی‌اش قابل مذاکره نمی‌باشد.

4- ما از ادامه‌ گفتگو با سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا استقبال و حمایت می‌کنیم و آمادگی خود را برای ملاقات مجدد در آینده نزدیک اعلام می‌داریم

  • منبع خبر : ایرنا