محبوب‌های غیر عادی 
محبوب‌های غیر عادی 
اختلالات شخصیت در سال‌های نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع می شود لذا می توان با آموزش ها و ارتباط مناسب از هزینه ها و اتفاقات غیر قابل جبران بعدی جلوگیری کرد.

ندای تجن– تا به حال در مورد اختلال شخصیت چیزی شنیدید؟ اختلال شخصیت نوعی اختلال روانی است که الگوی فکر ،عملکرد و رفتار فرد در آن ناسالم می شود. فرد مبتلا به اختلال شخصیت برای درک موقعیت و اشخاص به مشکل بر می‌خورد و این امر منجر به محدودیت ومشکلات جدی در روابط ،فعالیت های اجتماعی،کار و مدرسه می شود.

….  تا به حال در مورد اختلال شخصیت چیزی شنیدید؟ اختلال شخصیت نوعی اختلال روانی است که الگوی فکر ،عملکرد و رفتار فرد در آن ناسالم می شود. فرد مبتلا به اختلال شخصیت برای درک موقعیت و اشخاص به مشکل بر می‌خورد و این امر منجر به محدودیت ومشکلات جدی در روابط ،فعالیت های اجتماعی،کار و مدرسه می شود.

گاهی ممکن است متوجه نشوید که دچار اختلال شخصیت هستید چون نحوه تفکر و رفتار برای خودتان طبیعی به نظر می رسد و به خاطر چالش های پیش رو دیگران را سرزنش می کنید. معمولا اختلال شخصیت در سال های نوجوانی و یا اوایل بزرگسالی شروع می شود.

محبوب‌های غیر عادی ( 10 اختلال شخصیت ):

محبوب شکاک یا پارانوئید: این محبوب خطر ناک مدام احساس می کند که فردی می خواهد به او صدمه بزند ، از او استفاده کند و یا فریبش دهد. همیشه به این فکر می کند که آیا همسرش به او وفادار است؟ دائم احساس می کند که مورد حمله واقع شده است و به سرعت با خشم و پرخاشگری با دیگران برخورد می کند

. محبوب منزوی یا اسکیزوئید: این افراد به ظاهر آرام ،کنار آمدن با تنهایی را از همان دوران کودکی آموخته اند و بیشتر اوقات در داخل خانه و به دور از تعامل با بچه های هم سن و سالشان زندگی کرده اند و به همین دلیل در بزرگسالی هم به روابط نزدیک با دیگران علاقه ندارند و از آن هیچ لذتی نمی برند و به غیر از اعضای خانواده هیچ کس با آنها نزدیک و صمیمی نیست.

محبوب عجیب و غریب یا اسکیزوتایپال: این دسته از افراد در ابتدای آشنایی فردی جالب و منحصر به فرد به نظر می آیند اما با گذشت زمان متوجه می شوید که با فردی کاملا عجیب و غیر عادی رابطه عاطفی برقرار کرده اید، حوادث و اتفاقات برای او معنای خاصی پیدا می کند، غالبا ظاهر عجیب و غریبی دارد، دوستان صمیمی و معدودی دارد و در موقعیت های اجتماعی به شدت احساس ناراحتی می کنند؛ چون دیگران با رفتار عجیب و غریب آنها رفتار مناسبی نمی کنند.

محبوب ضد اجتماعی یا آنتی سوشیال: فرد ضد اجتماعی ، فردی خود خواه و فاقد توانایی همدلی با دیگران است و معمولا به نیازهای دیگران از جمله همسر و فرزندان خود بی اعتنااست.این افراد سوء استفاده گر، دروغ گو و فریبکار هستند که برای رسیدن به خواسته خود هر کاری انجام می دهند. این افراد معمولا سابقه بازداشت و مشکلات قانونی دارند چون از درک عواقب کارهایی که انجام می دهند ناتوان هستند.

محبوب طوفانی یا بردرلاین: اگر فرد مورد علاقه شما دارای رفتارهای انفجاری و غیر قابل پیش بینی است، اگر رابطه شما با او بارها دستخوش آشوب و آشفتگی و قطع و وصل بسیار می گردد و شما همواره به این فکر می کنید که چگونه بحران های هیجانی محبوب خود را مهار کنید ، باید گفت شما با یک فرد طوفانی یا به اصطلاح شخصیت مرزی ارتباط دارید.

محبوب نمایشی یا هیستریونیک: باید اعتراف کرد که یک شخصیت نمایشی به دلیل ویژگی های سرگرم کننده ای که دارد برای همه جذاب است.کیفیت اوائل آشنایی با یک فرد نمایشی هر چه که باشد در نهایت توجه طلبی بی پایان ، هیجانات شدید، ناگهانی و قابل پیش بینی نبودن او شما را به ستوه خواهد آورد و در زندگی با او همیشه احساس تنهایی خواهید کرد

. محبوب خود شیفته یا نارسیستیک: یک فرد خود شیفته واقعی آنقدر ذهنش به خودش مشغول است که به سختی می تواند جایی را در دنیای خودش به فرد دیگری از جمله شما اختصاص دهد. در ارتباط با یک فرد خود شیفته به طور مداوم باید احساس خود بزرگ بینی او را تحسین و تمجید کنید ، معمولا فاقد حس همدلی با دیگران هستند و به احساسات و نیازهای دیگران توجهی ندارند

. محبوب هراسان یا اوویدنت: اگر چه افراد اختلال شخصیت اجتنابی یا همان هراسان افراد بد جنس و خطر ناکی نیستند، اما زندگی با آنها بسیار خسته کننده است. از آنجایی که یک فرد اجتنابی،کمرو ،کم حرف و دارای احساس بی ارزشی و عدم کفایت و هراسان از طرد شدن توسط دیگران است قبل از کسب احساس اعتماد و اطمینان لازم از تایید شدن توسط شما از ورود به یک رابطه صمیمانه با شما اجتناب می کنند.

محبوب وابسته یا دیپندنت: چنین فردی به شریک زندگی خود بسیار وابسته می شود و تقاضای های فراوانی در جهت حمایت و مراقبت از خویش خواهد داشت. رابطه عاطفی با فرد وابسته پس از مدتی از حالت معمول خارج شده و به حالت والد – فرزندی در خواهد آمد و در نهایت رابطه ای که روزی خوشایند به نظر می رسید حالت خسته کننده و توان فرسایی به خود خواهد گرفت.-

 محبوب وسواسی یا کامپالسیو: ذهن این افراد چنان مشغول جزئیات، قوانین و مقررات می شود که اجازه هر گونه تفریحی را بر خود می بندد، آنچنان کمال گرا هستند که به گونه ای افراطی خود را وقف کار می کنند و فرصتی برای استراحت و بودن با خانواده پیدا نمی کنند. بسیار با وجدان هستند و در زمینه عمل به موازین اخلاقی انعطاف ناپذیر هستند. این اختلالات شخصیت در سال های نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع می شود لذا می توان با آموزش ها و ارتباط مناسب از هزینه ها و اتفاقات غیر قابل جبران بعدی جلوگیری کرد. از برچسب زدن به افراد خودداری کنید چون تشخیص این موارد از عهده شما خارج است پس برای تشخیص قطعی حتما از یک روانشناس یا مشاور باید کمک بگیرید.

تهیه کننده: نرگس رضازاده -کارشناس ارشد روانشناسی- مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری 12 بابلسر