آمادگی مراکز اقامتی مازندران برای پذیرش گردشگران نوروزی/ ۳۳ هزار نفر شب به ظرفیت اقامتی استان اضافه شد
آمادگی مراکز اقامتی مازندران برای پذیرش گردشگران نوروزی/ ۳۳ هزار نفر شب به ظرفیت اقامتی استان اضافه شد

به گزارش ندای تجن -صنعت گردشگری در دو دهه گذشته رشد سریعی داشته و امروزه گردشگری بعد از صنعت کارخانه.ایی یکی از بزرگترین صنایع در جهان به شمار می‌رود. گردشگری یکی از بخش‌های اصلی اقتصادی است و بخش عمده‌ای از درآمدهای ارزی کشورها از این طریق حاصل می‌شود. وجود جاذبه‌های گردشگری به‌عنوان یکی از ارکان […]

به گزارش ندای تجن -صنعت گردشگری در دو دهه گذشته رشد سریعی داشته و امروزه گردشگری بعد از صنعت کارخانه.ایی یکی از بزرگترین صنایع در جهان به شمار می‌رود. گردشگری یکی از بخش‌های اصلی اقتصادی است و بخش عمده‌ای از درآمدهای ارزی کشورها از این طریق حاصل می‌شود. وجود جاذبه‌های گردشگری به‌عنوان یکی از ارکان اصلی صنعت گردشگری در کنار دیگر مولفه‌ها از جمله جامعه میزبان شرایط لازم را برای جلب و جذب گردشگر فراهم می‌کند.

با توجه به اینکه زیرساخت‌‎های اقامتی یکی از مهم‌ترین عناصر نظام فضایی گردشگری است، کیفیت و کمیت این مراکز در میزان تحولات رو به رشد گردشگری به ویژه جذب و جلب رضایت گردشگران، بسیار حایز اهمیت است؛ از این رو مراکز اقامتی تفریحی به عنوان یکی از اصلی‌ترین زیرمجموعه‌‎های گردشگری، نقش مهمی در رشد و توسعه این صنعت و شکوفایی آن دارند.

در اهمیت مراکز اقامتی بهتر است اینگونه بگوییم که اگر گردشگر احساس آرامش نکند قطعاً سفر نخواهد کرد و یکی از مهم‌ترین مکان‌هایی که این حس را به افراد انتقال می‌دهد مراکز اقامتی هستند که به استراحت آنان اختصاص دارد؛ در واقع در این مراکز می‌توان بیشترین خدمات رفاهی را به گردشگران ارائه کرد و از برای آن‌ها درآمد سرشاری بدست آورد.

از این رو و با توجه به اهمیت تنوع، تعداد و ظرفیت مراکز اقامتی در جذب گردشگر و نیز رضایت پس از سفر مسافران به سراغ مهران حسنی معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران رفتیم تا از آخرین وضعیت مراکز اقامتی مازندران مطلع شویم.

مهران حسنی معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ما با این مقدمه که استان مازندران همواره به عنوان مقصد نخست و برتر کشور در انتخاب گردشگران برای گذراندن اوقات فراغت و سیاحت و تفریح بوده است؛ گفت: امسال نیز پیش بینی ما با توجه به اینکه علاوه بر نوروز، ماه مبارک رمضان را نیز در پیش داریم و در واقع در کنار بحث سیاحت، ضیافت را نیز خواهیم داشت، مسافرت‌ها کمی زودتر از سال‌های قبل آغاز خواهد شد.

او افزود: یکی از موضوعاتی مهمی که به‌عنوان یکی از عناصر اصلی شش گانه در حوزه گردشگری محسوب می‌شود موضوع اقامت گردشگران است و در این راستا، تمام تلاش اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران در طول سال بر این است تا بتواند ظرفیت اقامتی خود را در استان ارتقا ببخشد.

معاون گردشگری مازندران، خاطرنشان کرد: امسال نیز ما بر اساس آخرین آماری که از دستگاه‌های مختلف و همچنین مراکز اقامتی رسمی خود احصا کردیم ظرفیت اقامت ما به یک میلیون و ۲۵۳ هزار و ۱۴۸ نفر شب اقامت رسیده است که این رقم در نوروز ۱۴۰۱، یک میلیون و ۲۲۰ هزار نفر شب بوده است.

این مسئول ادامه داد: این اقامت‌ها شامل اقامت در هتل، متل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر، مجتمع‌های گردشگری، مدارس آموزش و پرورش، کمپ‌ها، بومگردی‌ها، خانه‌های مسافر و مهمانسراهای دولتی هستند که مجموعا این ظرفیت را برای مازندران فراهم آورده‌اند.

حسنی بیان کرد: یکی از موضوعاتی که امسال در ستاد سفر در نظر گرفته شده است آن است که گردشگران و مسافران نوروزی که بنا بر هر دلیلی تمایل به اقامت در چادرها دارند بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این امکان برای آن‌ها فراهم شده است تا علاوه بر استفاده از خوابگاه‌های دانشچویی بتوانند از سالن‌های ورزشی در نظر گرفته شده به‌ویژه در صورت برودت هوا و یا بارندگی نیز برای برپایی چادر استفاده کنند.

او عنوان کرد: پیش بینی ما با توجه به اینکه دوران کرونایی را پشت سر گذاشته‌ایم و در واقع نوروز ۱۴۰۲، سال اول جدی پس از دوران کرونا است، شاهد حضور چشمگیر گردشگران به استان باشیم و با ظرفیتی که در استان مازندران وجود دارد این پیش بینی دور از ذهن نیست که از ۲۵ اسفندماه امسال تقریبا ظرفیت مراکز اقامتی ما به طورکامل استفاده شود.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران، گفت: در خصوص ایام نوروز نیز تمهیداتی بابت سفر مسافران در نظر گرفته شده است که متعاقبا اعلام خواهیم کرد.

این مسئول در خصوص زمان آغاز فعالیت ستاد سفر نوروزی در مازندران، اعلام کرد: ستاد سفر مازندان عملا بر اساس نامه‌ای که از سوی ستاد مرکزی ارسال شده است، در آماده باش است و ما از دهم اسفندماه با توجه به اعیاد شعبانیه پیش رو، آماده میزبانی از مسافران هستیم.

حسنی تاکید کرد: ظرفیت‌های اقامتی مازندران در هتل‌ها، متل‌ها و مجتمع‌های گردشگری ۱۵ هزار و ۲۳۸ نفر، مهمانپذیرها ۷۰۰ نفر، هتل آپارتمان ها هشت هزار و ۷۵۱ نفر، در کمپ ها ۱۵۸ هزار و ۹۲۷ نفر، در آموزش و پرورش ۵ هزار و ۷۵۸ نفر، در بومگردی ها، پلاژهای ساحلی و مهمانسراهای دولتی ۱۰۷ هزار و ۸۳۱ نفر و مابقی نیز شامل خانه مسافرها و خانه‌های اجاره‌ای می‌شود.

او با اشاره به برنامه‌های متعدد در نظر گرفته شده در ارائه خدمات به مسافران، خاطرنشان کرد: کمیته دوازده گانه ستاد سفر مازندران با ماموریت‌هایی که هر یک از کمیته‌ها در حوزه‌های گوناگون فرهنگی، اطلاع رسانی، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، اسکان و رفاه، امنیتی و سایر بر عهده دارند، هر یک برنامه‌هایی را بر اساس وظایف ذاتی خود و نیز وظایفی که ستاد مرکزی در قالب دستورالعمل ویژه نوروز ۱۴۰۲ ابلاغ کرده تدارک دیده‌اند.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران، ادامه داد: با توجه به تقارن ماه سیاحت نوروز و ماه ضیافت رمضان، در دیار علویان این تدارک دیده شده است تا در زمان اذان مغرب در کمپ‌چهای هلال احمر و نیز پایانه‌های مسافربری، افطاری مختصری برای هموطنان روزه دار توزیع شود.