برخی از اخبار خواندنی خبرگزاری‌ها
برخی از اخبار خواندنی خبرگزاری‌ها
در گزارش امروز سری به برخی از خبرگزاری ها زدیم و خلاصه ای از اخبار روز را گردآوری کردیم.

به گزارش ندای تجن_ در این کزارش نگاهی به برخی از اخبار روز خبرگزاری ها داریم.


وزارت خزانه‌داری آمریکا امروز پنجشنبه اعلام کرد علیه پنج مقام ایران تحریم‌های جدیدی وضع کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ایالات متحده آمریکا این افراد را به «سرکوب اعتراضات» متهم کرده و گفته که انتقال پول توسط مقام‌های ایران به بانک‌های سراسر دنیا را رصد می‌کند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران علی لاریجانی از جمله افرادی است که نام او در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته است. فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندهان نیروی انتظامی نیز در این فهرست قرار گرفته‌اند.
محمدرضا هاشمی‌فر، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در استان لرستان و نعمت‌الله باقری فرمانده سپاه در این استان نیز تحریم شده‌اند.
عزیزالله ملکی و یدالله بوالی که به ترتیب فرمانده نیروی انتظامی و سپاه در استان فارس هستند نیز تحریم شده‌اند.
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا علاوه بر این اعلام کرد ۱۸ فرد و نهاد را که در فروش نفت ایران به بازارهای خارجی نقش داشته‌اند تحریم کرده است.

ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: همان ها که مردم را به آشوب و اعتراض دعوت می کردند خودشان به مردم و معترضان شلیک کردند.

به گزارش خبرنگار سیاست مهر ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکایی ها دنبال مدیریت انرژی در دنیا هستند و در هر دو دوره ترامپ دیده می شود و حمله به ونزویلا هم به همین دلیل بود.

وی افزود: جمهوری اسلامی هم منابع انرژی بی شماری دارد و از طرفی صهیونیسیت ها تحمل نمی کنند کشوری با قدرت نظیر ایران در کنارشان باشد و این دو عامل در کنار هم آنها را به سمت مهار ایران برده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: آمریکایی ها با حمله ۱۲ روزه به ایران قصد تسلیم شدن ایرانی ها را داشتند و زمانی که از این هدف ناکام ماندند اولا درخواست آتش بس کردند و ثانیا اقداماتشان را در حوادث اخیر ادامه دادند و به اغتشاش و آدم کشی در خیابانهای کشور روی آوردند و از این رو بود که ما روز پنجشنبه هفته گذشته را روز سیزدهم جنگ دوازده روزه می نامیم.

وی افزود: ما آمار زیادی از قاچاق سلاح از ابتدای امسال داریم و همچنین می دانیم که تعداد زیادی از افراد را در خارج از کشور آموزش داده بودند. اینها فشار اقتصادی را به مردم ما زیاد کردند و دیدیم که این فشار اقتصادی در سه هفته گذشته به یک اعتراض رسید و اعتراض هم به حق بود اما بهانه ای برای حمله تروریستی به مردم ما فراهم کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: اینهایی که سالها دارو را بر بیماران ما بسته اند و با واردات هر چیزی از جمله غلات مخالفت می کنند و فشار اقتصادی را زیاد کرده اند این روزها نگران اینترنت در ایران هستند.

رضایی گفت: در هفته گذشته و با تجهیز گروه های مختلف و با دادن پول به آنها و آموزش دادنشان در سراسر کشور و آنها را در انتظار نگه داشتند و همان ها که مردم را به آشوب دعوت می کردند خودشان به مردم و معترضان شلیک کردند و آنها را به قتل رساندند.

وی افزود: نیروهای امنیتی ما که برای کنترل اعتراضات به صحنه آمده بودند در شب اول هیچ سلاحی همراهشان نبود و آن کسی که عامل کشتار مردم بود دشمنان بود و از همین رو هر کسی که از سوی دشمن به قتل رسید جز شهدا است و از همین رو ما بخش عمده کشته شدگان را شهید محسوب کردیم.

وی ادامه داد: حضور تاریخی مردم در روز ۲۲ دی ماه در کف خیابان باعث شد تا باطل السحر دیگری را شاهد باشیم و تمام نقش های دشمنان برهم ریخت هرچند باید وحدت خودمان را همچنان ادامه دهیم.

رضایی گفت: انبود تروریست ها در این ایام به مردم کشور ما حمله کردند ولی ما توانستیم کنار هم بر آنها پیروز شویم هرچند که باید آمریکایی ها و صهیونیسیت ها را به پای میز محاکمه بکشانیم و از آنها غرامت خون شهدا را بگیریم.

وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدیدی را در ارتباط با ایران وضع کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری الجزیره، وزارت خزانه داری آمریکا امروز پنجشنبه از تحریم‌های جدید مرتبط با ایران خبر داد.

الجزیره به نقل از وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: بیش از ۱۲ نهاد و فرد توسط آمریکا تحریم شدند.

بر اساس اعلام این رسانه، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC)، ۱۲ شرکت مستقر در امارات، سنگاپور، انگلیس و ایران در این فهرست قرار گرفتند.

الجزیره اضافه کرد: این تحریم‌ها همچنین ۱۱ فرد با ملیت ایرانی و همچنین زندان فردیس ایران را هدف قرار داده است.

در شرایطی که با جدا شدن صف معترضان از اغتشاشگران و تروریست‌ها، ناآرامی‌های داخل ایران فروکش کرده است، آمریکا با ابزار بی فایده تحریم تلاش می‌کند تا فشار بیشتری را به مردم تحمیل کرده و بخشی از شکست های پیاپی خود در عرصه های مختلف مقابله با تهران را این‌چنین جبران کند

رییس جمهور گفت:‌ دولت بنا دارد یک‌بار برای همیشه مسئله ارز و رانت‌ها و فسادهای موجود در توزیع منابع ارزی را حل کند و اطمینان داریم با اجرای این طرح در کوتاه‌مدت علاوه بر بازگشت آرامش به بازار، شاهد افزایش قدرت خرید مردم به‌ویژه در دهک‌های پایین خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، دکتر مسعود پزشکیان بر عزم دولت برای تقویت و افزایش تولید مواد اولیه محصولات در بخش صنایع و کشاورزی تأکید کرد و گفت: با تحقق این هدف با مشارکت دانشگاهیان ضمن کاهش وابستگی کشور به واردات، بخش مهمی از منابع ارزی کشور نیز حفظ و تقویت خواهد شد.

جلسه هماهنگی تقویت مشارکت و همکاری نهادهای حاکمیتی در طرح اصلاح نظام یارانه‌ای دولت با تمرکز بر تأمین، تولید و توزیع اقلام و محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی ظهر امروز پنجشنبه با حضور دکتر مسعود پزشکیان برگزار شد.

در این جلسه که رؤسا و نمایندگان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مستضعفان، سازمان بهزیستی و اتاق تعاون در آن حضور داشتند، آمادگی این نهادها در زمینه تضمین امنیت غذایی و تحقق خودکفایی کشور در تولید و توزیع محصولات استراتژیک کشور و کالاهای اساسی مردم مورد تأکید قرار گرفت.

همچنین راهکارهای تعامل، همکاری و تقسیم کار برای مشارکت و همکاری این نهادها در سرمایه‌گذاری و اجرای طرح‌ها و پروژه‌های کلان کشور در حوزه صنعت، کشاورزی، بهداشت و درمان، انرژی مورد بررسی قرار گرفت و بر آمادگی اتصال ظرفیت‌ها و امکانات نهادهای حاکمیتی با دولت در راستای افزایش کیفیت و سرعت خدمت‌رسانی به مردم تأکید شد.

وی در این جلسه ضمن قدردانی از عزم و همت مجموعه نهادهای حاکمیتی در کمک به دولت برای خدمت بیشتر و بهتر به مردم و اجرای طرح‌ها و پروژه‌های کلان کشور تصریح کرد: به هر میزان که در نهادهای حاکمیتی اراده، توان و ظرفیت برای مشارکت و همکاری وجود داشته باشد، در دولت برای فراهم کردن زمینه و بستر این همکاری‌ها آمادگی وجود دارد.

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اقدام اخیر دولت در اصلاح نظام یارانه ای و حذف زمینه‌های رانت و فساد و رشوه در توزیع منابع ارزی کشور تصریح کرد: دولت بنا دارد یک‌بار برای همیشه مسئله ارز و رانت‌ها و فسادهای موجود در توزیع منابع ارزی را حل کند و اطمینان داریم با اجرای این طرح در کوتاه‌مدت علاوه بر بازگشت آرامش به بازار، شاهد افزایش قدرت خرید مردم به‌ویژه در دهک‌های پایین خواهیم بود.

پزشکیان در ادامه همچنین بر عزم دولت برای تقویت و افزایش تولید مواد اولیه محصولات در بخش صنایع و کشاورزی تأکید کرد و گفت: با تحقق این هدف با مشارکت دانشگاهیان ضمن کاهش وابستگی کشور به واردات، بخش مهمی از منابع ارزی کشور نیز حفظ و تقویت خواهد شد.

در این جلسه گزارشی از میزان و نحوه توزیع کالابرگ در استان‌ها مختلف کشور به‌ویژه در دهک‌های تحت پوشش سازمان‌های حمایتی ارائه و مورد بررسی قرار گرفت و رئیس‌جمهور لزوم سنجش میزان رضایتمندی جامعه از اجرای این طرح و آثار آن بر معیشت مردم را مورد تأکید قرار داد

تهران- ایرنا- بر اساس مصوبه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، وزارت اقتصاد با همکاری وزارت ارتباطات آیین‌نامه نحوه جبران خسارت کسب‌وکارها در زمان اختلال سامانه‌های مربوطه را تا پایان سال جاری به هیأت وزیران ارائه می‌کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران مصوبات جلسه ۱۳۴ اُم شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در تاریخ ۱۵ دی‌ماه امسال به ریاست سید علی مدنی‌زاده وزیر اقتصاد برگزار شد را ابلاغ کرد که بر اساس آن قرار شد وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان دبیرخانه هیأت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط و اتاق‌های سه‌گانه ایران، تعاون و اصناف در راستای اجرای بند «پ» ماده ۱۰۷ قانون برنامه هفتم پیشرفت مبنی بر «تهیه و اجرای برنامه عملیاتی استقرار و پیاده‌سازی چرخه هوشمندسازی، اصلاح فرآیندها و استقرار نظام حکمرانی داده‌محور حداکثر ظرف یک سال از تاریخ لازم‌الاجرا شدن قانون»، نسبت به شناسایی و اصلاح رویه‌ها و فرآیندهای موازی یا متعارض با عملکرد سامانه‌های کسب‌وکار در حوزه‌های تولید (کالا و خدمات) و تجارت (داخلی و خارجی) اقدام کند.

سامانه‌های موازی ادغام می‌شوند

در دومین مصوبه این شورا، همچنین قرار شد هیأت مقررات‌زُدایی وزارت اقتصاد با همکاری اتاق‌های سه‌گانه و در راستای اجرای بند «ت» از ماده ۱۰۷ قانون برنامه هفتم که وزارت اقتصاد را مکلف به حذف سامانه‌های موازی زائد کرده است، آیین‌نامه ساماندهی سامانه‌های کسب‌وکار را با رویکرد ادغام و حذف سامانه‌های موازی کسب‌وکار، گسترش تعامل‌پذیری و تبادل اطلاعات، بازمهندسی فرآیندها و معماری یکپارچه سامانه‌های حوزه تولید (کالا/خدمات) و تجارت (داخلی و خارجی) و با اولویت رفع چالش‌های فراروی فعالان اقتصادی در سامانه جامع تجارت، سامانه مؤدیان مالیاتی، سامانه تأمین اجتماعی، سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) و سامانه توانمندی‌ها و اعلام نیازمندی‌های ایران (توانیران) تدوین کند و جهت تصمیم‌گیری و تصویب به هیات وزیران ارسال کند.

کسب و‌کارها برای قطع مبادلات الکترونیکی خسارت می گیرند

سومین مصوبه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مربوط به اجرای ماده ۷۸ قانون تجارت الکترونیکی بود که می‌گوید: «هر گاه در بستر مبادلات الکترونیکی در اثر نقص یا ضعف سیستم مؤسسات خصوصی و دولتی، به جز در نتیجه قطع فیزیکی ارتباط الکترونیکی، خسارتی به اشخاص وارد شود، مؤسسات مزبور مسئول جبران خسارات وارد هستند»، مقرر شد وزارت اقتصاد با هماهنگی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات و همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط و اتاق‌های بازرگانی، تعاون و اصناف ایران و با هدف تعیین چارچوبی مشخص برای مسئولیت‌پذیری متولیان سامانه‌های کسب‌وکار در قبال اختلال رخ داده و شفاف‌سازی فرآیند اطلاع‌رسانی و جبران خسارت، آیین‌نامه نحوه جبران خسارت در قبال اختلال سامانه‌های کسب‌وکار را تا پایان سال ۱۴۰۴ تدوین و جهت تصویب به هیات وزیران ارسال کند.

سامانه‌های بانکی، مالیاتی، گمرکی و بورسی به سامانه جامع تجارت متصل می‌شوند

در یکی دیگر از مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی و با هدف گسترش تعامل‌پذیری و تبادل اطلاعات سامانه‌های حوزه کسب‌وکار، قرار شد مرکز ملی تبادل اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط از جمله سازمان توسعه تجارت، سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرکت بورس کالای ایران و، … راساً اقدامات لازم را برای اتصال سامانه‌های بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی و گمرک جمهوری اسلامی ایران (شامل سامانه‌های تجارت فرامرزی، جامع گمرکی و جامع انبارها) به سامانه جامع تجارت و نیز اتصال سامانه توانمندی پیمانکاران (ساجار) و سامانه توانمندی‌ها و اعلام نیازمندی‌های ایران (توانیران) به سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) را حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۴ به عمل آورد

اجرای سیاست ارزی جدید و حذف ارز ترجیحی، طرح کالابرگ یک میلیون تومانی به طور تدریجی در سراسر کشور اجرا شده و طی هفته آینده نیز تمامی شهروندان می‌توانند از اعتبار خود استفاده کنند.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، طبق اعلام معاون وزیر رفاه، تاکنون بیش از ۳۵ میلیون نفر با استفاده از این اعتبار، کالا‌های مختلفی به ارزش ۳۲ هزار میلیارد تومان تهیه کرده‌اند. بر اساس اظهارات این مقام مسئول در وزارت رفاه، بیشترین خرید‌های مردم در طرح کالابرگ، به ترتیب برنج، مرغ، روغن، حبوبات و گوشت قرمز بوده است که نشان از تأمین کافی این کالا‌ها در فروشگاه‌های طرف قرارداد دارد.

بر اساس زمان‌بندی اعلام شده، خانوار‌های حمایتی دهک‌های اول تا سوم درآمدی (تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی) از روز چهارشنبه ۱۷ دی ماه امکان خرید داشتند.

در ادامه، دسترسی به ۱۱ قلم کالای اساسی (گوشت مرغ، تخم‌مرغ، گوشت قرمز، حبوبات، قند و شکر، روغن، ماکارونی، برنج، شیر کم‌چرب، ماست کم‌چرب و پنیر) برای دهک‌های درآمدی اول تا سوم عادی از روز جمعه ۱۹ دی ماه فراهم شد. سرپرستان خانوار‌های دهک‌های ۴ تا ۷ نیز از روز دوشنبه ۲۲ دی ماه می‌توانستند با مراجعه به فروشگاه‌های متصل به درگاه سامانه کالابرگ الکترونیک خرید خود را انجام دهند.

هفته آینده نوبت به دهک های بالا می رسد

با توجه به زمان‌بندی وزارت رفاه، سایر دهک‌ها نیز از یکشنبه ۲۸ دی ماه می‌توانند برای استفاده از اعتبار کالابرگ خود به فروشگاه‌های سراسر کشور مراجعه کنند. در این میان، تأکید شده است که مشمولان طرح کالابرگ جدید با شماره دهک‌ها ارتباطی ندارد و تمامی یارانه‌بگیران فعلی، حذف‌شدگان یک سال اخیر، بازنشستگان و کارمندان به طور خودکار در این طرح قرار می‌گیرند و نیازی به درخواست و مراجعه به سامانه‌ها نیست. اما افرادی که جزو این گروه‌ها نیستند، فقط با مراجعه به سامانه hemayat.sfara.ir می‌توانند درخواست خود را برای دریافت کالابرگ ثبت کنند.

سبد معیشتی ماه رمضان در راه است؟

یادآوری می‌شود که نیازی نیست تمام اعتبار در یک ماه هزینه شود و در صورت باقی ماندن اعتبار، مانده به ماه‌های بعد منتقل می‌شود و تا پایان فروردین ۱۴۰۵ و اول اردیبهشت امکان خرید وجود دارد.

از سوی دیگر، با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، خبر‌ها حاکی از اجرای طرح سبد معیشتی ویژه ماه رمضان است. حمید پاداش، معاون اقتصادی معاون اول رئیس‌جمهور، اعلام کرد که سبد معیشتی ماه رمضان در قالب همان کالابرگ الکترونیکی ارائه خواهد شد و جزئیات آن در حال بررسی است.